Kennisinfrastructuur Langdurige Zorg Vierde digitaal minicongres Zoek het uit!

Veel data, veel kansen

Door slimmer om te gaan met data, kunnen we de gehandicaptenzorg verder verbeteren. Tijdens ‘Zo benut je (big) data in de gehandicaptensector’ zien we wat er allemaal kan én al gebeurt.

Lees meer

In Nederland zijn er zo’n 200.000 volwassenen met een verstandelijke beperking. Daarover is op allerlei niveaus veel data beschikbaar, die...

Voeg toe aan selectie

In dossiers van mensen met een verstandelijke beperking staat veel waardevolle informatie. Promovendus Joep Tummers werkt aan een platform...

Voeg toe aan selectie

Samen met VU ontwikkelde ’s Heeren Loo in 2014 een cliëntendatabank (CDB). Onderzoekers kunnen de data daaruit gebruiken voor hun onderzoek...

Voeg toe aan selectie

Naast de geschreven artikelen, brengen de verslaggevers van Live Magazines de dag ook visueel in beeld. Bekijk hieronder de visuele notulen...

Voeg toe aan selectie

Wij zijn benieuwd hoe onze online deelnemers er thuis bij zitten. Met kopje koffie of thee met de kat op schoot, of...? Kijk maar eens!

Voeg toe aan selectie

Bekijk alle edities

Alle edities

Kwaliteit van leven
Zo lang mogelijk mee willen blijven doen. Dat is wat mensen met dementie en hun naasten graag willen. Hoe help je hen daarbij? Ontdek dat tijdens het Zoek het uit-festival Dementie.
Veel data, veel kansen
Door slimmer om te gaan met data, kunnen we de gehandicaptenzorg verder verbeteren. Tijdens ‘Zo benut je (big) data in de gehandicaptensector’ zien we wat er allemaal kan én al gebeurt.
Een pilletje minder?
Wil je betere keuzes maken bij cardiovasculaire preventieve medicatie? Bij de derde digitale editie van Zoek het uit!, de congressenreeks van Vilans, krijg je tips.
Let’s talk about sex!
Met collega’s, cliënten en hun familie praten over seksualiteit en intimiteit: hoe doe jij dat? Welkom bij de tweede digitale editie van Zoek het uit!, de congressenreeks van Vilans.
Wat we leerden van een jaar corona
Wat is de impact van de coronatijd op medewerkers en cliënten? Dat stond centraal tijdens de 1e digitale editie van Zoek het uit!, de congressenreeks van Vilans die wetenschap & praktijk verbindt...
Als je denkt dat je alles weet, heb je nog veel te leren.
Tijdens dit Zoek Het Uit! congres gaan we op zoek naar hoe we de zorgpraktijk met de kennis en knowhow van de wetenschap nog beter kunnen laten samenwerken.
Wetenschap in de praktijk voor mensgerichte zorg
Tijdens deze editie van de Zoek Het Uit!-regiotour krijg je een inkijkje in hoe onderzoek en praktijk met elkaar zijn verbonden. Dit is het verslag van de dag.
Verwonder en verbeter
De ouderenzorg en gehandicaptensector kunnen veel van elkaar leren. Ontdek het in dit verslag van de dag van de regiotour Zoek het uit!, die UNO-UMCG en Vilans organiseerden.
Zoek het uit!
Praktijk en wetenschap dichter bij elkaar. Dat is het thema van het landelijk congres over kennisinfrastructuur in de ouderen- en gehandicaptenzorg. Dit is het verslag van de dag.
geselecteerd