Zoek het uit!

Hoe kunnen we de samenwerking tussen de zorgpraktijk en de kennis en know how van de wetenschap bereiken? Daar draait het vandaag bij het congres Zoek het uit! om. Na het welkom van dagvoorzitter Lennart Booij, vraagt hij zich af hoe we ervoor kunnen zorgen dat de ontmoeting tussen praktijk en kennis geen toevallige ontmoetingen blijven.

Booij: “Ook over die vraag buigen we ons vandaag. Misschien bent u zelf ook wel eens betrokken bij een academische werkplaats, of wilt u die samenwerking juist zoeken. Vandaag zult u voorbeelden horen van hoe wetenschappers aankijken tegen de praktijk, en hoe die wordt geanalyseerd. Met die wetenschappers kunt u in gesprek gaan. In die overdracht tussen praktijk en wetenschap, is nog een grote slag te slaan.” 

“Soms zit de kennis in hele kleine teams, maar weet de rest het nog niet. Soms is een ontwikkeling zo belangrijk, dat u het wel van de daken wilt schreeuwen maar u en uw team niet weten hoe. Hoe dat het beste kan, hopen we vandaag te horen om cliënten uiteindelijk de best mogelijk zorg te kunnen geven. Hij geeft het woord aan longarts Sander de Hosson.

Voeg toe aan selectie