Vragenrondje

Wat komt u uitzoeken?

Bij de inloop van de dag vragen we enkele bezoekers wat zij komen uitzoeken.

“Eigenlijk ben ik veel te druk om naar een congres te gaan! Maar ik wilde hier echt heel graag naar toe. Verandering van spijs doet eten en ik vind het belangrijk om op ’n andere manier te luisteren en te kletsen met mensen uit het werkveld die ik normaal nooit spreek.”

Selma van Ree
therapeut revalidatie bij de Koninklijke Visio

“We komen vooral voor de workshops. We zijn bijvoorbeeld op de werkvloer al bezig met Foutloos leren. Nu voelt het soms nog chaotisch voor de mensen op de groep, want iedereen legt het anders uit. Wij komen hier om weer bij te leren en om het dan over te brengen aan onze collega’s. Alle kennis is mooi meegenomen, want in ons vak leer je echt elke dag iets bij.”

Momina Joemai en Fatima Belmessaoud
woonbegeleiders Korsakov bij Amsta

“Ik kom omdat ik erg geïnteresseerd ben in hoe wetenschap nu in de praktijk kan worden toegepast. Ik vind het juist erg interessant om op een congres te komen waar andere mensen komen dan specialisten ouderengeneeskunde.”

Pieter Straalkamp
specialist ouderengeneeskunde bij Treant

“Ik werk vooral veel via de wijkverpleegkundigen en ik merk binnen onze organisatie dat we te weinig doen met de wetenschap. Hoe breng je iets over in de praktijk? Ik ben nieuwsgierig of daar binnen onze organisatie iets mee gedaan kan worden. En wat ook leuk is: ik stond hier net twee minuten en raakte al meteen spontaan aan de praat met iemand uit het werkveld die ik anders nooit gesproken zou hebben.”

Rutger Nihot
adviseur zorgcontracten bij Stichting HilverZorg

“In de wijk hebben we een vracht aan ervaring en input. Het is van belang dat we daar ook iets mee doen. Natuurlijk is het goed dat je abstract onderzoek doet, maar het is ook belangrijk om te zien waar de wijk mee bezig is. Bijvoorbeeld: de oudere cliënt is aan het veranderen, dus de zorgverlener ziet er nu ook anders uit. En die zorgverlener op de vloer ziet die verandering zelf ook al. Wij moeten daar iets mee doen en bedenken waar mensen nu op vastlopen, zodat we handvatten kunnen geven.”

Aenne Werner
senior researcher health care bij Vilans en projectleider Amstelringwijkzorg
Hanneke Hendrix
Voeg toe aan selectie