Wat komt u uitzoeken?

Bij de ingang vragen we bezoekers: wat komt u uitzoeken?

"Ik hoop vandaag veel nieuwe kennis op te halen en mensen te ontmoeten waarmee ik ervaringen kan uitwisselen. Ik ga naar werkvloergerichte workshops, bijvoorbeeld naar die over communicatie met cliënten en wat voor methodes daarvoor allemaal zijn. Dat kan ik in mijn werk goed gebruiken. Ik werk veel met mensen met dementie die zelf niet zo goed weten wat ze willen. De kennis die ik opdoe gebruik ik zelf, maar deel ik ook met mijn collega’s tijdens een teambijeenkomst." 

Sylvia Spaan
Verpleegkundige bij Driestroom

"Wij zijn een van de universitaire netwerken voor de ouderenzorg en ik ben hier pas sinds kort coördinator palliatieve zorg bij dementie. Ik ben vooral inhoudelijk geïnteresseerd in vandaag. Ik ben nieuwsgierig naar hoe Vilans vormgeeft aan kennisdeling. Misschien kunnen wij wel samenwerken op dit vlak. Wij doen zelf veel onderzoek en willen natuurlijk graag dat dit in de praktijk gebruikt wordt ook." 

Marcella Tam
Coördinator bij UNC-ZH

"Voor mij is dit een update-dag. Ik kom hier uit nieuwsgierigheid, om mezelf op de hoogte te houden van de recente ontwikkelingen in ons vakgebied. Ik vind het ook altijd fijn om op dit soort dagen de onderzoekers zelf te ontmoeten. Hun gedrevenheid intrigeert mij. Ik denk dat Vilans een belangrijke rol kan spelen bij een betere verbinding tussen zorg en welzijn. Als we dat goed voor elkaar krijgen, is er uiteindelijk minder zorg nodig en wordt de samenleving meer een samenleving." 

Jac de Bruijn
Zelfstandig adviseur bij YouCare

"Ik ben erg benieuwd naar hoe ik de praktijk aan de wetenschap kan koppelen. Daarom ga ik ook naar de workshop daarover. Met onderzoek kunnen wij het leven van cliënten én medewerkers verbeteren. Binnen onze organisatie loopt nu een promotieonderzoek, maar we zijn nu ook een samenwerking gestart met de Hogeschool van Leiden. Ik hoop uiteindelijk dat onze medewerkers zelf met goede onderzoeksvragen naar mij komen die daar iets aan kunnen bijdragen." 

Charlotte Schmidt
Coördinator innovatie en onderzoek bij Kennemerhart

"Ik hoop vandaag vooral veel nieuwe dingen te leren. Ik heb een bijbaantje in een ouderenzorginstelling waar ik veel met mensen met dementie werk, dus ik ga ook naar de workshop over omgaan met mensen met dementie. Via school gaan we vaker naar congressen over de zorg. Ik wil verpleegkundige worden omdat ik toen mijn moeder ziek was veel met zorg in aanraking ben geweest en toen ook wel heb gezien dat sommige dingen beter kunnen. Dat je de tijd neemt voor patiënten bijvoorbeeld."

Bradley Mulder
Verpleegkundestudent Zadkine

"Ik volg een BBL-opleiding waarbij ik werk en een dag per week naar school ga. We zijn hier met de klas gekomen, dus ik heb er hartstikke veel zin in. Ik ben vooral in het omdenken geïnteresseerd. Ik denk dat we met z’n allen soms wel wat verder mogen kijken dan dat wat je als eerste denkt of ziet. Wat ikzelf nog lastig vind in mijn werk is de balans vinden tussen jezelf zijn en de tijdscodes waar je je aan moet houden. Je zorgt met je hart, dus je wilt geen haast hebben. Hopelijk hoor ik daar ook nog wat over vandaag."

Tonnie Colijn
Thuiszorgmedewerker Careyn en student Albeda College
Voeg toe aan selectie