Wat komt u uitzoeken?

Bij binnenkomst vragen we de bezoekers van deze Tilburgse editie van Zoek het Uit!: Wat komt u uitzoeken?

"Het onderwerp mensgerichte zorg spreekt me erg aan. Ik werk al erg lang in de zorg en daar was probleemgerichte zorg lange tijd het uitgangspunt. Je keek naar iemands ziekte. Bij mensgerichte zorg kijk je naar de kracht van mensen. Deze manier van werken is ook voor werknemers in de zorg prettiger, dus ik denk ook dat we hiermee mensen beter kunnen behouden voor de zorg. Ik vind het belangrijk om wetenschap te implementeren in ons werk, daar draag ik graag m’n steentje aan bij. Ik hoop dat ik vandaag ook inzichten opdoe die ik morgen al kan gebruiken."

Martine van Bemmel
verpleegkundige bij Brabantzorg

Cynthia: "Wij hebben allebei lang in de verpleeghuiszorg gewerkt en die sector blijft kriebelen. Daarom gaan we naar de workshop ‘Ontwerp het ideale verpleeghuis’. Ik ben heel benieuwd hoe dat eruit ziet."

Natasha: "Ik wil ook graag weten hoe het anders kan. In een ideaal verpleeghuis heb je niet meer de zorgen die ik in mijn werk wel had. Dat er weinig bezoek was, dat mensen weinig beweging kregen. In zo’n ideaal verpleeghuis zou ik dus wel willen werken. En dat wetenschappelijke vandaag spreekt me ook aan. Ik hoop dat ik handvatten krijg die ik morgen op werk al meteen kan gebruiken."

Natascha Dundas en Cynthia Vloor
wijkverpleegkundige bij Zonondersteuning en zorgcoördinator bij Zonzorg

"Ik ben hier vandaag om te netwerken. Het is belangrijk om goede allianties te creëren in de langdurige zorg. Dan kun je van elkaar leren en hoeft niet iedereen alles zelf uit te vinden. Ik ben hier ook om op te halen wat het wenkende perspectief is: wat staat de ouderenzorg te wachten? Gaan robotica ons verder helpen bij het arbeidsmarktprobleem? Ik vind het thema van vandaag belangrijk. In menslievende zorg gaat het om de mens en niet om de spreadsheets. Het gaat om het hele leven van een cliënt en niet alleen om de zorg die hij nodig heeft."

Robert van Berkel
programmamanager bij Thebe Leert

Eugene: "Wij waren vorig jaar ook bij een ‘Zoek het Uit!’-congres en vonden het heel fijn om in verbinding te zijn met andere organisaties en van hen te leren."

Anne: "Wijzelf willen binnen onze organisatie onderzoek beter integreren in het werk van alledag. Dat als studenten stages lopen bij ons er ook echt iets met hun onderzoek wordt gedaan."

Eugene: "We merken dat onze managers hier nog weinig over nadenken. Terwijl ze tegen van alles aanlopen wat onderzoeksvragen zouden kunnen zijn."

Anne: "We hopen vandaag tips te krijgen over hoe andere organisaties hiermee omgaan."

Eugene van Groenendael en Anne Albers
opleidingsfunctionarissen bij Amarant
Voeg toe aan selectie