Hoe ontsmet je een dweil?

“Wil u een vraag?” vraagt de man met de bril achter de machine. “Hoe werkt het?” vraagt de mevrouw die hij heeft aangesproken. “Heel intuïtief!” geeft de man als antwoord.

De vrouw drukt op de grote rode knop bovenop de machine. Uit een spleet in de voorkant komt een papiertje rollen, formaatje kassabon. ‘Hoe krijg je gemakkelijk de vraag van de mantelzorger in beeld, als je voor de cliënt gekomen bent?’ staat er op de kassabon. “Een belangrijke vraag, daar mag u even over nadenken...” zegt de man met de bril.
 
De machine heet RANDOM MACHINE en is op uitnodiging van Live Magazines meegekomen. Het is tijdens de lunch van Zoek het uit! een echte publiekstrekker met zijn knipperende lichtjes en fijne robotgeluidjes. De man met de bril is de maker, Erik Stehmann, programmeur Peter van der West staat naast hem. Peter: “We programmeren de machine om vragen te stellen of om willekeurige antwoorden te geven... Even een momentje om na te denken over waar je mee bezig bent. Het is een soort modern orakel.” De man met de bril vult aan: “Van echt notenhout gemaakt.”

Richard Derks
Voeg toe aan selectie