Wat komt u uitzoeken?

Bij de ingang gaan we dichterbij de bezoekers staan en vragen wat ze vandaag eigenlijk komen uitzoeken?

“We komen vooral kennis halen. Het gaat wat ons betreft vandaag over de verbinding tussen verpleeghuiszorg en de zorg voor verstandelijke gehandicapten. In het werkveld heb je tegenwoordig steeds vaker te maken met een stapeling van zorg. Iemand is verstandelijk gehandicapt, maar door de goede zorg hebben we tegenwoordig veel meer te maken met verstandelijk gehandicapten die ouder worden. Dat brengt ook zijn eigen specifieke problemen met zich mee. Wij komen vandaag vooral leren van elkaar en gebruik maken van elkaars kennis.”

Anke Beukers en Jannie Heemskerk
Cosis

“Ik zit in de cliëntenraad van Interzorg en kom vandaag even ‘ruiken’ waar het in ons werkveld heengaat, het ‘water testen’. Ik heb een aantal workshops uitgezocht waar ik vanuit het cliëntenperspectief veel mee kan.”

IJsbrand van der Leeuw
Interzorg

“Ik kom vooral informatie halen en dan met name actuele onderzoeken, zoals bijvoorbeeld de workshop die gaat over of geluid tot probleemgedrag leidt. Dat kende ik nog niet. Of het herkennen van pijn bij verminderde cognitie: wij werken zelf ook al met lijsten, maar ik wil graag mijn kennis uitbreiden. Daarbij vind ik het erg leuk om te netwerken en dat gaat vandaag natuurlijk ook heel erg goed.”

Roelie Fopma
Talant

“Ik kom vandaag mijn eigen kennis toetsen aan de kennis van anderen. Ik hou me tijdens mijn werk bezig met veranderingen in de gezondheidssector en ben bij Vilans aangesloten als zorginnovator. Ik ben een out-of-the-box-denker. Vaak irriteer ik mensen een beetje, maar dat is ook de bedoeling. Het roept namelijk altijd vragen op als: ‘waarom doe ik dit eigenlijk zo?’ Vandaag kom ik indrukken opdoen, maar ik kom ook kijken wat ik zelf kan bijdragen.”

André Bartkowiak
ZINN Gezondheidszorg

“We werken in een woonzorgcentrum en we vinden dat er vandaag erg veel interessante workshops zijn die aansluiten bij het werk dat we doen. We komen ook de sfeer proeven en rondkijken.”

Loes Oosterbeek en Linda Sterrenburg
Noorderzorg
Voeg toe aan selectie